Kitaristi gjerman Hubert Käppel është një ndër kitaristët më të njohur ndërkombëtarisht.

Mitrovica Guitar Days

Search

Kitaristi gjerman Hubert Käppel është një ndër kitaristët më të njohur ndërkombëtarisht.

Interpretimet e tij të jashtëzakonshme kanë vendosur standarde të reja në performancën e kitarës klasike.

Në vitin 2022 gjatë “Koblenz International Guitar Festival” atij iu dha çmimi LIFE ACHIEVEMENT AWARD nga “Koblenz Guitar Society”.

Në vitin 2004 “Koblenz International Guitar Competition Hubert Käppel” mori emrin sipas tij. Që nga viti 2016 është profesor i ftuar në universitetin SHENZEN/KINE. Ai është shumë i kërkuar si mësues në mbarë botën dhe veçanërisht në Kinë.

Që nga viti 2017, Hubert Käppel performon sërish me violinistin e njohur australian/anglez Michael Dauth si DUO KAEPPEL/DAUTH.

Tags :

Mitrovica Guitar Days

Share This :