Qytetareve te Mitrovices koheve te fundit  iu ka bere me se normale qe per jeten muzikore dhe artistike.

Mitrovica Guitar Days

Search

Qytetareve te Mitrovices koheve te fundit  iu ka bere me se normale qe per jeten muzikore dhe artistike.

Te flitet me nje nostalgji te thelle. Thuajse kishte filluar qe shpresa te ju humbej…

Duke punuar pa nderprere ne drejtim te “ringjalljes” se kesaj jete, “KosovaArs” me shume projekte te nje pas njeshme ka arrit qe kete shprese te riktheje ne zemrat tona.

Perpos festivaleve te tjera qe organizohen, gjeja me e re qe tash ka fillimet, eshte “Mitrovica Guitar Meeting”, organizim ky qe behet ekskluzivisht per muziken klasike.

Masterclass-et, workshop-et, ligjeratat dhe koncerti perfundimtar qe ndodhen gjate fundjaves se kaluar kane treguar se qyteti jone tashme me hapa te medhenje eshte ne drejtimin e duhur per ta rikthyer namin e dikurshem.

E gjithe kjo nuk do te kishte mundur te realizohej pa ndihmen dhe vullnetin shume te madh te dy profesoreve nga Gjermania, prof. Hans- Werner Huppertz dhe Vendim Thaqi. Te dy keta emra te medhenj ne shtetin e tyre, lane mbresa te thella ne zemrat e nxenesve te qytetit tone dhe motivuan ata per pune te pandalshme drejte edicionit te dyte te “Mitrovica Guitar Meeting”.

Falenderojme shume prinderit e nxenesve per kontributin, e posaqerisht  Skender Hamiti dhe Azra Hamiti per ndihmen rreth organizimit dhe mikpritjes.

Ky eshte vetem fillimi…

Tags :

Mitrovica Guitar Days

Share This :