Z. Darko Bageski është kitarist me renome nga Maqedonia e Veriut. Ai ka studiuar kitarën në Weimar të Gjermanisë në Franz Liszt Music Academie

Mitrovica Guitar Days

Search

Z. Darko Bageski është kitarist me renome nga Maqedonia e Veriut. Ai ka studiuar kitarën në Weimar të Gjermanisë në Franz Liszt Music Academie

në klasën e prof. Jurgen Rost. Studimet i vazhdoni në klasën e prof. Gerhard Reichenbach, dhe studimet Master i përfundoi në Greqi në klasën e kitaristit të mirënjohur Z. Costas Cotsiolis.

Ai ka performuar si soloist në Maqedoninë e Veriut, Kosovë, Kroaci, Serbi, Bullgari, Mal të Zi, Gjermani, Itali, Greqi, Suedi, Taiwan, Kinë dhe ne SHBA.

Aktualisht është profesor i rregullt i kitarës në Fakultetin e Arteve të Bukura në Shkup. Poashtu, ai është drejtor artistik i festivalit Tremolo në Shkup, është themelues i Summer Guitar Academy në Ohër si dhe është president i Macedonian Classical Guitar Community.

Tags :

Mitrovica Guitar Days

Share This :